Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kötéltánc a szakadék felett
  2011-08-09 06:25:07, kedd
 
  Kötéltánc a szakadék felett

A devizahitelek és a bankok aljasságáról, az adósok vélt felelősségéről és jóhiszeműségéről, a helyzet tarthatatlanságáról és a várható következményekről azt hiszem, az elmúlt időszakban a hozzáértők és a partvonalról kiabálók is már leírtak mindent, amit csak lehetett. Azonban azzal az eshetőséggel, ami a múlt héten Pécsett esett meg, szerintem még a legvadabb elemzések sem számoltak.

Az eset mondhatni teljesen hétköznapian indult. Kersics Antal beballagott a pénzintézetbe és közölte, hogy megelégelte az árfolyam folyamatos emelkedését, ezért egyösszegben szeretné rendezni a 2008-ban felvett hitelét. Az adóssága ekkora már 7,5 millió forintra rúgott, így még a lakását is eladta, hogy előteremtse a szükséges összeget.

,,Bementünk a pécsi ügyintézőhöz, mert szerettük volna rendezni a hitelünket és végleg lezárni a számlánkat, ezért megkérdeztük, mennyi a végösszeg mindennel együtt. Szeretnénk ugyanis eladni a lakást, de az új tulajdonos addig nem tudja átíratni a tulajdoni lapot a saját nevére, amíg a bank le nem veszi a lakásról a jelzálogot. Az ügyintéző hölgy azt mondta, a törzstartozásunk 7,5 millió forint, ezért ha 7 millió 600 ezret fizetünk, az mindent fedezni fog. Mivel Pécsett nem lehetett közvetlenül kifizetni a tartozást, ezért ezt az összeget még aznap délután átutaltuk és azt gondoltuk, ezzel készen is vagyunk, mivel még többet is fizettünk be, mint a törzstartozás. 1-2 nap múlva azonban kiderült, hogy nem" - bontogatja a történet részleteit Kersics.

,,Mondták, hogy ennek lesz átfutási ideje, de direkt ezért fizettünk többet. Az ügyintéző szerint ugyanis ez a plusz összeg fedezi a plusz költségeket. Ehhez képest pár nappal később már 380 ezer forintot, majd 450 ezret kértek tőlünk. Mi nem értettük a dolgot, ezért felhívtuk a budapesti központot, akik megint egy teljesen más összeget mondtak. Végül az árfolyam-ingadozásra hivatkoztak, de így sem stimmel az összeg."

Igen, jól érti mindenki. Kersicsék kifizették az adósságukat, de mivel mint később kiderült a pénzintézet csak négy nap múlva zárta le a számlájukat és ez idő alatt a svájci fizetőeszköz 8-9 forinttal drágult, ezért az adósságuk kapásból további, nagyjából 300 ezer forinttal, majd az egyéb járulékos költségeket is hozzászámítva a végére összesen közel félmillió forintos plusz költséggel növekedett. Legalábbis a bank szerint.

,,Ez azért inkorrekt, mert ha én befizetek valamit forintban, akkor nekik kötelességük ezt azonnal átváltani devizába, a bank azonban csak négy nap múlva számolta el ezt. Ez a kényelmes eljárás viszont nem hiszem, hogy az én saram lenne" - fakadt ki Kersics az újabb követelés hallatán, majd biztos, ami biztos kicsit utánaszámolt a dolognak. Végül kiderült, hogy a frank mégsem erősödött annyit, mint amit utólag a bank ki akart fizettetni velük. Amikor ezt szóvá tették, akkor a pénzintézet módosított az álláspontján és kijelentette, hogy mégsem az árfolyam-ingadozás okozza a többletköltséget, hanem az, hogy elfelejtették felszámítani előtörlesztési díjat.

Azonban a történet itt még nem ért véget. Amikor Kersicsék közölték, hogy nem tudnak és nem is akarnak továbbiakban semmilyen plusz költséget fizetni, a bank munkatársa azzal állt elő, hogy van erre a helyzetre Kersics Antal számára egy kiváló javaslata: a maradék tartozást fizesse ki tíz év alatt, így ügyfele maradhat a banknak.

Gondolom, most nagyjából mindenkinek azok a válogatott és véget nem érő kurvaanyázások jutnak eszébe, amik valószínűleg Kersics Árpád fejében is megfordultak e valóban nagyszerű javaslat hallatán. Végül mintegy utolsó mentsvárként a család feljelentést tett a Kormányhivatalnál és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél is, mert szerintük a bank eljárása tisztességtelen volt.

Az előzetes, nem hivatalos állásfoglalásra nem kellett sokat várni. A PSZÁF a konkrét témában feltett újságírói kérdésre válaszolva kijelentette, hogy a pécsi eset nem egyedi, a bank eljárása pedig szabályos, mivel az átfutási időből adódó árfolyamkockázat az ügyfelet terheli. A történet nyilvánosságra kerülése azért valamelyest segített, vagy most legalábbis úgy látszik, hogy segíteni fog az ügyön, mivel a bank bejelentette, hogy a héten személyesen keresik meg Kersicséket, hogy tisztázzák, mi is történhetett.

Azonban, ha ez az ügy valamelyest megnyugtatóan is zárul majd, vajon hány és hány olyan család lehet még, akiknek már nem volt erejük ahhoz, hogy lépjenek, hogy a nyilvánosság erejével harcoljanak a bankok arroganciája ellen?

A frank tegnap már átlépte a korábban elképzelhetetlennek tartott 258 forintos határt is és minden bizonnyal az erősödés itt nem áll meg. Sőt, mára eljutottunk oda, hogy már egyátalán nem nevezhető vészmadárnak az, aki az euró és a frank paritásáról beszél. Azonban ha ez bekövetkezik, az katasztrófális következményekkel fog járni, hisz a devizahitelesek többsége ezeket az egekbe szökő részleteket már képtelen lesz fizetni.

Ma Magyarországon nagyjából 6.000 milliárd forintnyi svájci frankban jegyzett adósságot tartanak nyilván, ami 10 millió forintos tartozásátlagot tekintve, nagyjából hatszázezer családot érint. Hatszázezer család, azaz az ország lakosságának közel 20 százaléka kötéltáncol a szakadék felett.

Arról már nem is beszélve, hogy ezek a családok lassan már nem tudnak vásárolni, már nem tudnak semmilyen szolgáltatást igénybe venni, ennek pedig az lesz a következménye, hogy az is bajba kerül, akinek se forint, se deviza hitele nincs. A forgalom elmaradása miatt a vállalkozások tömegesen kerülnek egyre rosszabb helyzetbe, bocsátanak el dolgozókat, mennek tönkre, ami majd újabb és újabb családokat állít megoldhatatlan helyzet elé.

Az ördögi kör bezárulni látszik. De mi lesz, ha tényleg a legpesszimistább forgatókönyvek válnak valóra?


http://radicalpuzzle.blogspot.com/2011/08/koteltanc-szakadek-felett.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: többletköltséget, jóhiszeműségéről, árfolyamkockázat, legpesszimistább, törzstartozásunk, tartozásátlagot, állásfoglalásra, devizahitelesek, tisztességtelen, megoldhatatlan, nyilvánosságra, katasztrófális, magyarországon, felügyeleténél, kurvaanyázások, felelősségéről, forgatókönyvek, előtörlesztési, törzstartozás, radicalpuzzle, pénzintézetbe, devizahitelek, szolgáltatást, vállalkozások, megnyugtatóan, elfelejtették, következménye, hozzászámítva, utánaszámolt, ügyintézőhöz, nyilvánosság, hétköznapian, továbbiakban, feljelentést, kötelességük, felszámítani, szakadék felett, bankok aljasságáról, adósok vélt, várható következményekről, elmúlt időszakban, partvonalról kiabálók, múlt héten, legvadabb elemzések, eset mondhatni, árfolyam folyamatos, 2008-ban felvett, adóssága ekkora, szükséges összeget, pécsi ügyintézőhöz, végösszeg mindennel, tulajdoni lapot, Kersics Antal, Mivel Pécsett, Amikor Kersicsék, Kersics Árpád, Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleténél,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Mírjam barát...  Rögtön puha Mézes Krémes  Maradék idő  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Gondolatok az életről és szere...  Miért nem menti meg Jézus...  Paul David Tripp Április 24  Ma  Mosolyogtál már ma?  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Zilahy Lajos gondolata  Életművészet  Bella István: Zsoltár  Esti kép  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam Krisztinától  Két ember becsülete  Különös!  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Naplemente  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  György napra  A keserű igazság  Tehetségtelen gyerek nincs.  Ma  A könnyek összegyűjtése  Palóc Grand Canyon  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Alakot vált...  Facebookon kaptam Krisztinától  Rögtön puha Mézes Krémes  Ma  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Bella István: Zsoltár  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Különös!  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Föld napja április 22  Jó éjt  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Jó éjszakát  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Próbálkozni kell ahhoz,  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Föld napja április 22  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szakadék felett, bankok aljasságáról, adósok vélt, várható következményekről, elmúlt időszakban, partvonalról kiabálók, múlt héten, legvadabb elemzések, eset mondhatni, árfolyam folyamatos, 2008-ban felvett, adóssága ekkora, szükséges összeget, pécsi ügyintézőhöz, végösszeg mindennel, tulajdoni lapot, saját nevére, ügyintéző hölgy, mindent fedezni, történet részleteit, ügyintéző szerint, plusz összeg, plusz költségeket, budapesti központot, pénzintézet csak, svájci fizetőeszköz, adósságuk kapásból, egyéb járulékos, végére összesen, bank szerint, bank azonban, kényelmes eljárás, újabb követelés, frank mégsem, pénzintézet módosított, bank munkatársa, helyzetre Kersics, kiváló javaslata, maradék tartozást, család feljelentést, bank eljárása, konkrét témában, pécsi eset, átfutási időből, ügyfelet terheli, történet nyilvánosságra, bank bejelentette, héten személyesen, nyilvánosság erejével, bankok arroganciája, frank tegnap, frank paritásáról, katasztrófális következményekkel, devizahitelesek többsége, egekbe szökő, ország lakosságának, családok lassan, forgalom elmaradása, vállalkozások tömegesen, legpesszimistább forgatókönyvek, többletköltséget, jóhiszeműségéről, árfolyamkockázat, legpesszimistább, törzstartozásunk, tartozásátlagot, állásfoglalásra, devizahitelesek, tisztességtelen, megoldhatatlan, nyilvánosságra, katasztrófális, magyarországon, felügyeleténél, kurvaanyázások, felelősségéről, forgatókönyvek, előtörlesztési, törzstartozás, radicalpuzzle, pénzintézetbe, devizahitelek, szolgáltatást, vállalkozások, megnyugtatóan, elfelejtették, következménye, hozzászámítva, utánaszámolt, ügyintézőhöz, nyilvánosság, hétköznapian, továbbiakban, feljelentést, kötelességük, felszámítani, egyösszegben, aljasságáról, megfordultak, mentsvárként, valószínűleg, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5313
  • e Hét: 19543
  • e Hónap: 30654
  • e Év: 184150
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.